Kunstmaleren

Kunstmaler Anton Schrøder portræt af sin nabo Hans Hansen og sig selv

Kunstmaleren

Anton Schrøder (1893-1965) var født i Kolding og boede her hele livet igennem bortset fra 1916-1920, hvor han gik på Kunstakademiet i København. Anton Schrøder boede sammen med hustruen Carla Tofte Hansen på H. C. Petersens Vej 4M indtil hans død. Hans første store arbejde var at udsmykke trappegangen på Kolding Domhus, men den største var udsmykningen af Kolding Gymnasiums festsal, nu Socialforvaltningen, der stod færdig i 1943.
Anton Schrøder malede landskabsmalerier, portrætter og historiske malerier. Han tegnede også plakater, tryksager, bøger og kunstfærdigt udførte æresborgerbreve. I 1919 udførte Anton Schrøder en række pennetegninger med motiver fra Kolding, som blev udgivet af Kolding Turistforening.
Anton Schrøder udstillede både i København og i provinsen, mest i Kolding. På Kolding Rådhus findes portrætter af borgmester Knud Hansen og byrådssekretær Niels Jacobsen. På Koldinghus findes en serie af historiske malerier, nogle landskabsmalerier og en lang række tegninger. I 2009 arrangerede museet en større udstilling af hans arbejder.
De fleste af hans malerier er i privat eje. Anton Schrøders ungdomsværker var ret stilfærdige og mørke i farveholdningen, men efterhånden foretrak han en lysere palet med stærke og klare farver og hans kunst blev i stigende grad præget af ekspressionismen.
Kunstværket er sponsoreret af Kolding Kommunes Kulturpulje, Inprint , Malerfirmaet Gitte Schlage, og Murer Roland Sokólski i samarbejde med Beboerforeningen Tre-I-En og opført d. 2. marts 2018.

Kunst på en mur i kunstkvarteret - portræt af Anton Schrøder
Folder om Anton Schrøder

Henvisning til Kunstmaler Anton Schrøder

Ønsker du mere detaljeret viden om Kunstmaler Anton Schrøder, kan du klikke på Download knappen. I folderen kan du læse mere om Anton Schrøders værker. 

Kontakt

Dorthe Zinck Iversen
  
email kuvert white
 

Facebook

Find os på Facebook
 
 

Social deling

Cookies og privatliv